STENHØJ GRUPPEN opnår det bedste resultat i virksomhedens 100 års historie  

 

Dato: 10. oktober 2018

STENHØJ GRUPPEN har netop offentliggjort et flot resultat for regnskabsåret 2017/18.

I året, hvor STENHØJ har fejret sit 100 års jubilæum, viser koncernen stor styrke og fortsat vækst. Faktisk nærmer koncernen sig med hastige skridt en milepæl i form af en omsætning på 1 mia.kr.

”Vi har i 2017 fejret vores 100 års jubilæum sammen med vores medarbejdere, kunder og andre samarbejdspartnere, og jeg er meget stolt af at kunne afrunde et historisk år med det flotteste resultat i virksomhedens historie”, udtaler direktør og ejer af STENHØJ GRUPPEN, Søren Dyøe Madsen.

Overskuddet før skat blev på 55 mio.kr. Omsætningen blev 809 mio.kr., hvilket svarer til en stigning på 16%. STENHØJ GRUPPENs ledelse er tilfredse med resultatet, som lever op til forventningerne for året.

STENHØJ GRUPPEN forventer, at den positive udvikling vil fortsætte i det indeværende regnskabsår med en fortsat stigende omsætning og et let forbedret resultat før skat.

Udvikling og akkvisitioner
Koncernen har i årets løb haft øget fokus på akkvisitioner og udvikling af nye forretningsområder med henblik på at styrke STENHØJs produktportefølje og serviceydelser indenfor det automotive eftermarked. Koncernen har i årets løb tilføjet syv nye selskaber til STENHØJ familien i landene Finland, Estland, Litauen, Sverige, Australien, Hong Kong og Kina. Herudover har koncernens danske selskab STENHØJ DK overtaget to aktiviteter i årets løb.

”Samtlige opkøb er en del af koncernens strategi om at være en af de markedsledende aktører både på det regionale og på det globale automotive eftermarked”, fortæller Søren Dyøe Madsen.

Strategien blev også cementeret yderligere i årets løb med salget af STENHØJ Hydraulik, der primært er leverandør til den industrielle sektor. ”Vi kunne se, at STENHØJ Hydraulik ikke ville have en plads i den fremtidige strategi, og samtidig ville selskabet få bedre betingelser for vækst under et andet ejerskab. Derfor valgte vi at sælge selskabet ”, siger Søren Dyøe Madsen.

Koncernen vil i fremtiden fortsætte den lagte kurs med at opnå en større verdensomspændende udbredelse. ”Vores kunder og samarbejdspartnere skal mærke, at vi er til stede og tilgængelige – også geografisk”, udtaler Søren Dyøe Madsen.

Nyt år – nye initiativer
Koncernen styrker sin position indenfor flere strategiske nøgleområder. For kort tid siden blev det offentliggjort, at et nyt fokusområde vil være udvikling og salg af udstyr særligt målrettet synshaller. ”Vi har etableret en organisation, der udelukkende skal fokusere på dette område. Vi ser et stort potentiale indenfor dette, og i kraft af vores opkøb af nye selskaber, har vi en solid platform at arbejde ud fra”, udtaler Lars Ormstrup, direktør for STENHØJ Manufacturing og COO for STENHØJ GRUPPEN, der står i spidsen for udviklingen af det nye forretningsområde.

Koncernen styrker også salgs- og serviceorganisationen. Dette sker blandt andet ved AUTOPSTENHOJs hovedkvarter i Rheine i Tyskland, hvor selskabet bygger det første akademi indenfor branchen. ”Vi arbejder kontinuerligt på at få de bedste medarbejdere og det stærkeste salgsnetværk verden rundt. Derfor er det også vigtigt for os at tilbyde de bedste betingelser for at klæde medarbejdere og partnere godt på til arbejdet med vores produkter og koncepter”, fortæller Johannes Kjellgren, direktør for AUTOPSTENHOJ. Dette er blot det første af en række akademier, der er forventes etableret verden over.

Koncernen styrker tillige sit fokus på digitalisering gennem blandt andet Virtual og Augmented Reality. Således præsenterede AUTOPSTENHOJ i september måned med stor succes sit ambitiøse pilotprojekt ”AUTOPSTENHOJ Uplifting Expreriences” på verdens største branchemesse Automechanika i Frankfurt. ”Det er interessant at tage et traditionelt og næsten 100 år gammelt produkt og digitalisere det. Samtidig er det også en erkendelse af, at koncernen skal tilbyde mere end blot produkter og således arbejde mere i retning af helhedsløsninger til glæde for kunder og partnere” udtaler Søren Dyøe Madsen.

STENHØJ GRUPPEN er en dansk familieejet virksomhed med hovedsæde i Barrit i Jylland, Danmark. STENHØJ blev grundlagt i 1917 og har i dag udviklet sig til en af verdens førende leverandører af produkter og ydelser til især det automotive eftermarked. Gruppen består i dag af 15 datterselskaber i 11 lande, beskæftiger 660 medarbejdere og har eksport til mere end 60 lande på verdensplan.

For yderligere information:
Søren Dyøe Madsen
Tlf.: +45 2634 1310
slm@stenhoj.dk


Læs også:

”Testlinjer til bilinspektion vil fremover blive styrket og have højere prioritet hos STENHØJ”

http://www.stenhoj.com/pressecenter/nyheder/testlinjer-til-bilinspektion-vil-fremover-blive-styrket-og-have-hoejere-prioriteret-hos-stenhoej

”AUTOPSTENHOJ Uplifiting experiences”
http://www.stenhoj.com/pressecenter/nyheder/autopstenhoj---uplifting-experiences

Billeder til frit brug:
Få adgang til presseinformation samt logo- og billedmateriale på www.stenhoj.com – pressecenter.

 

 

 

Tilbage